!!! Vi har just nu ett väldigt högt tryck på vårat lager och leveranstiden är längre än normalt.!!! Vi ber ALLA kunder ha överseende med längre leveranstider!!!. Just nu testas nya funktioner i butiken detta leder till att de förekommer störningar i order statusen!!!

Mygg AMT100 - Mygg och Knott

AMT-100 myggfångare AMT-100 är en prisvärd, miljövänlig, elektrisk, liten myggfångare som är otroligt enkel att hantera. Det är bara att sätta i stickkontakten, byt doft en gång i månaden och töm behållaren på insekter efter behov. Det spelar ingen roll

Frakt Från 89kr (Ombud EJ över 20kg)
Artikel Nr: 69855-MFAM
Lagerstatus: 3
Leveransstatus: Levereras 1-9 arbetsdagar
1 895 kr
Inklusive moms: 379 kr

Beskrivning

AMT-100 myggfångare

AMT-100 är en prisvärd, miljövänlig, elektrisk, liten myggfångare som är otroligt enkel att hantera.  Det är bara att sätta i stickkontakten, byt doft en gång i månaden och töm behållaren på insekter efter behov. Det spelar ingen roll hur stor eller liten tomt du har, området som maskinen kan locka till sig mygg och knott är ca 1500 m2 .
Hur myggen lockas till myggfällan

Myggfällan imiterar människan och lockar till sig mygg och knott med dofter, värme, UV-ljus och en gnutta koldioxid.  Att myggdödaren har fler locksätt är mycket viktigt för att locka rätt sorts insekter till maskinen. Har maskinen bara en eller två locksätt blir fångsten mest fjärilar och icke stickande insekter. För att öka effekten så man fångar mer mygg kan man komplettera med ett boosterkit, då får man ut mer koldioxid vilket förbättrar fångsten. När de kommer för nära fällan suger den kraftfulla fläkten ned insekterna i fångstpåsen där de dör av uttorkning.
Insekter dras mot UV-ljus

Insekter dras till UV-ljus 360 grader runt myggmaskinen. Enligt experter råder det olika uppfattning om hur effektivt UV-ljus lockar till sig stickande mygg. Våra tester visar att utan dofter och värme lockas nästan bara icke stickande insekter till UV-maskiner. Tillsammans med dofterna (oktanol och mjölksyra) blir effekten bättre mot stickmygg. Enligt forskningen förvirrar UV-ljuset navigationssystemet hos myggan och orsaken till att dofter och värme blir ännu mer intressant för myggan. Observera att UV ljus är bara effektivt vid skymning och mörker, därför minskar fångst effekten i dagsljus.
Fotokatalys med Titandioxid bildar lite koldioxid

Ett annan lite okänt locksätt som AMT-100 skapar är att den utsöndrar lite koldioxid. Inuti maskinen finns det en TiO2 folie som genom fotokatalys med UV-ljus producerar koldioxid (CO2).
Myggan dras mot värme

I maskinen finns ett värmeelement som myggen uppfattar som kroppsvärme. När myggan känner värmen flyger den tillräckligt nära myggdödaren för att sugas in av fläkten.
Doften gör skillnaden mot andra myggjagare

Den största skillnaden med AMT-100 myggjagaren jämfört med klassiska myggstekare är att den skall utrustas med en dofttablett. Doften sprider sig runt maskinen på lite längre avstånd än värmen och attraherar myggan att flyga närmare maskinen. Olika arter av myggor dras till olika dofter, därför kan man köpa olika sammansättningar av doftämnen. De dofter som är godkända och testade är oktanol och mjölksyra . Till denna myggmaskin så passar det tre olika doft-lockmedel:

 •     Svart - (oktanol) passar bäst till mygg
 •     Grön - (oktanol och mjölksyra) passar till mygg och knott
 •     Röd - (mycket mjölksyra och lite oktanol) passar bäst till tropiska myggarter t.ex. översvämningsmygg och även till varmare klimat (Asien och södra Europa).


När man köper maskinen ingår en Grön doft.
Miljövänlig myggmaskin

Eftersom AMT-100 drivs på elektricitet blir det inga fossila koldioxid utsläpp. En rekommendation som många vill att vi framför är att man skall tömma fångsten för att mata fåglar eller fiskar så att den ekologiska cirkeln sluts.
AMT-100 Sammanfattning

 •     Svensk design
 •     Fångar mygg och knott (Grön doft)
 •     Lätt att starta och behändig
 •     Miljövänlig och energisnål (24,8W)
 •     Tyst, luktfri och barnsäker
 •      230V (12V-biladapter kan köpas till)
 •     En del mygg- och knottarter attraheras inte av denna maskin.


Ingår

 •     AMT-100 myggfälla
 •     Nätkabel
 •     Rapid Action Finmaskig fångstpåse
 •     AMT UV-lampa Black light
 •     Rapid Action Fusion Grön OktanolÖvrig viktig information

    Följ anvisningar som medföljer produkten. Tag aldrig isär eller klipp upp själva Octenol patronen (dvs hårdplasthöljet). Gör du detta finns risken att du kan komma i direktkontakt med Octenol medlet som finns inne i patronen. Användning på annat sätt än vad som här angivits kan förorsaka högre koncentrationer vilka kan vara hälsoskadligt och verka irriterande.
    Vid eventuell förtäring av Octenol medlet inuti patronen ring omedelbart Giftmedelscentralen eller läkare för att få råd. Låt personen dricka vatten i små klunkar.
    Får du det koncentrerade medlet inuti patronen på din hud eller i ögonen så skall du omedelbart tvätta huden eller skölja ögat sakta och försiktigt med mycket vatten.
    Om en person inandas för hög koncentration av Octenol, sörj då för frisk luft och vila.
    Oanvända patroner förvaras svalt och torrt.

Liknande produkter