!!! Vi håller just nu på med byte av kort & Klarna modul de går därför INTE betala med kort eller Klarna!!!. Stripe har just nu tekniska problem med återbetalningar, ni som väntar på återbetalningar kommer kontaktas via mail av oss!!!

STÄMMER INTE


STÄMMER EJ
TESTAR NYA FUNKTIONER TEXTEN OVAN ÄR EN TEST EJ AKTUELL

Här har vi radat upp lite tips på vad man kan använda birkabonat till mer än bara bakning.


Bikarbonat & badrum111. HAR DU GAMLA HÅRPRODUKTER I KAMMAR OCH BORSTAR? Då lägger du dem i varmt vatten tillsatt med en 1/2 dl bikarbonat. Borsta dem kraftigt med en tandborste när vattnet svalnat så blir de så gott som nya.
112. GÖR RENT DITT BADRUM. Tag bikarbonat på en fuktad svamp och skura handfat, badkar, dusch osv. Du kommer bli förvånad hur lätt all smuts torkas bort.
113. HAR DU ÄCKLIGA AVLOPP? Bevara en perfekt genomrinning och håll rent genom att hälla i 4 msk bikarbonat varje vecka. Blanda bikarbonaten med varmt vatten.
114. ÄR DUSCHDRAPERIET SMUTSIGT? Lägg den i en lösning av bikarbonat och vatten för att rengöra den. Du blir snabbt kvitt gamla tvålrester.
115. SKITIG TOALETT? Häll en kopp bikarbonat i toalettens vattenbehållare en gång i månaden. Låt verka under natten och spola nästa morgon. Ett enkelt sätta att bevara en ren och fräsch toalett.
116. FLÄCKIGA DUSCHDÖRRAR. Spraya på vinäger. Torka av med en fuktig trasa och rejält med bikarbonat. Skölj väl och torka ordentligt med en torr trasa.
117. HAR DUSCHHUVUDET FÖRLORAT SIN GLANS? Häll en 1/2 dl bikarbonat i en stor plastpåse och sedan en 1/2 dl vinäger. Lägg i duschhuvudet och tillslut påsen med en gummisnodd. Den skummande effekten tar bort streck och märken.
118. SER KRANARNA TRÅKIGA UT? Blanda tandkräm och bikarbonat och smeta på, borsta försiktigt bort märkena med en gammal tandborste och skölj med varmt vatten.
119. OFRÄSCHT PORLINSBADKAR? Ge ditt gamla badkar nytt liv med en blandning av bikarbonat och ammoniak. Gör en tjock pasta och stryk på ett lager. Låt pastan verka över natten. Torka bort med en mjuk svamp nästa morgon. Använd gummihandskar för att skydda dina händer. Resultatet blir förbluffande!
120. BIKARBONAT ISTÄLLET FÖR TANDKRÄM. Om du inte gillar smaken eller önskar fluor i din tandkräm, kan du prova det här, lägg din tandborste i en blandning av bikarbonat och vatten över natten. Nästa morgon har du en fullkomligt fräsch tandborste och drar ändå fördel av bikarbonatens alla fördelar.

Bikarbonat utomhus36. ÄR GRILLEN SMUTSIG EFTER SOMMAREN? Har du en gång prövat att rengöra den med bikarbonat och varmt vatten kommer du aldrig att använda något annat. Häll blandningen i grillen och låt verka över natten. Skölj sedan noga och torka av. Innan du lägger på gallret igen strör du bikarbonat på grillens botten, det tar bort lukt och minskar risken för att stekfettet tar eld.
37. TRÄDGÅRDSMÖBLER HÅLLER LÄNGRE OM MAN SKÖTER DEM VÄL. Med bikarbonat är det en enkel sak! Blanda en 1/2 dl bikarbonat i 1 liter varmt vatten, torka av möblerna med tvättsvamp och skölj. På baststolar räcker det att pudra över bikarbonaten och sedan skaka av allt överskott.
38. ILLALUKTANDE FISKEREDSKAP? Antingen strör du bikarbonat över alla redskapen och sköljer av dem, eller så blandar du 2 msk bikarbonat med 1 liter varmt vatten och låter redskapen dra i lösningen. Den unkna fisklukten försvinner och redskapen håller längre.
39. SKA DU GJUTA CEMENT? Tillsätter man en liten dos bikarbonat stelnar det inte lika fort. Strö pulvret på ytan när du häller ut cementen.
40. KONSTGJORD GRÄSMATTA? Med tiden kan det konstgjorda gräset bli unket och mossbelupet. Häll bikarbonat direkt på mossan.
41. GRUMLIGT FÅGELBAD? Töm ut allt vatten och rengör med 1/2 kopp bikarbonat och vatten skrubba sedan med skurborste. Skölj med varmt vatten och häll i rent, friskt vatten till fåglarna.
42. REN BÅT. Skrubba båtdäcket med bikarbonat en gång om året, så håller det sig fräscht året runt.
43. SLÄCK LÄGERELDEN. Strö bikarbonat över askan för att vara säker på att elden är släckt innan ni går och lägger er.
44. ÄR CAMPINGTUREN ÖVER? När du har rullat ihop sovsäckarna och packat ihop tältet är det klokt att strö bikarbonat över hela utrustningen. Du kommer att bli glatt överraskad när du året därpå packar upp en fräsch och luktfri campingutrustning istället för den vanliga unkna röran!
45. HÄLL BIKARBONAT I SEPTIKTANKEN. Detta reglerar pHvärdet och bibehåller den sunda bakteriefloran som septiktanken kräver. Det enda som behövs är att hälla en kopp bikarbonat i tanken en gång i veckan, det rengör samtidigt toaletten.
46. OLJEFLÄCKAR PÅ BÅTDÄCKET. Strö en ordentlig mängd på stället och låt torka. När bikarbonaten väl sugit upp oljan, borstar du bort överflödigt pulver och upprepar proceduren.
47. ÄCKLIGA ÅTERVINNINGSLÅDOR. Strö bikarbonat efter hand som lådan fylls. På så sätt undviker du den fräna lukten.
48. RENGÖR DEN UPPBLÅSBARA BARNPOOLEN. Blanda bikarbonat och varmt vatten. Det löser upp all smuts som fastnat på botten och sidor. Därefter är det bara att vika ihop poolen och ställa undan den till nästa sommar.
49. HÅLL UTOMHUSKVASTEN REN OCH FIN. Ställ den en gång om året i en blandning av bikarbonat och vatten. Låt den stå i ett par timmar och häll sedan bort vattnet i närmaste blomsterrabatt så att blommorna får en välbehövlig dos av alkaliska salter.
50. PLASTSMAK FRÅN HUSVAGNENS VATTENTANK? Fyll tanken med vatten och 2 koppar bikarbonat. Medan ni kör mot resmålet skvalpar blandningen omkring i vattentanken. Väl framme på plats tömmer du tanken, sköljer flera gånger och fyller den sedan med friskt vatten. Vattnet kommer att smaka extra gott under semestern.
51. REN JACUZZI. Fyll en skurspann med 1 dl bikarbonat och 4 liter vatten och skura sidorna. Resultatet blir skinande rent.
52. PHBALANSEN I POOLEN. För detta passar bikarbonat perfekt. Det tillför alkalitet, balanserar pHvärdet och ger dig en ren pool utan giftiga kemiska substanser. För bästa resultat följ måtten här nedan. Kontrollera poolens pHvärde en gång in veckan med professionella pHtestmetoder. Ligger pHvärdet under 7,2 tillsätter du 1,5 kilo bikarbonat för 19 000 liter vatten. Mellan 7,2 7,5 Tillsätt 1 kilo bikarbonat för 19 000 liter vatten. Över 7,5 Tillsätt inte bikarbonat


Frakt från 89kr (Inom Sverige)

Vi skickar inom Sverige

Smidiga Returer

Retunera enkelt dina varor du inte vill ha

Många Betalsätt

Swish, Kort, Faktura, Kreditkonto

Kundtjänst/Order

Kundtjänst/Order nås 7dagar i veckan