!!! Vi håller just nu på med byte av kort & Klarna modul de går därför INTE betala med kort eller Klarna!!!. Stripe har just nu tekniska problem med återbetalningar, ni som väntar på återbetalningar kommer kontaktas via mail av oss!!!

STÄMMER INTE


STÄMMER EJ
TESTAR NYA FUNKTIONER TEXTEN OVAN ÄR EN TEST EJ AKTUELL

Kreditkonto! (Uppläggning Krävs)

Ansök 

Du ansöker genom att skicka ett ärende med kompletta adressuppgifter, person nr, mobilnr mm. Tryck på länken "ANSÖK HÄR" sedan trycker du på "Skicka ärende" i högra hörnet. Som meddelande skriver ni era fullständiga uppgifter. Ämne skriver ni kreditkonto.

ANSÖK HÄR

Kreditkonto passar dig som vill samla alla dina köp på 1 faktura eller delbetala. Här nedan följer lite information som kan vara bra att känna till. Observera att de tar några timmar innan allt är upplagt å klart. Man får ett mail när kontot är upplagt.

Vad krävs för att öppna kreditkonto?

Som ansvarsfull kreditgivare analyserar vi din betalningsförmåga för att se till att du kan betala tillbaka de belopp som du tar ut från din kontokredit. Vi förlitar oss inte blint på historiska uppgifter utan ser även till din framtida betalningsförmåga. Nedan finner du våra grundkrav för att bli beviljad en kredit. Vi gör alltid en individuell bedömning vid varje kreditansökan.

Kredit Konto

Handla för ett beviljat kredit belopp som aktiveras och läggs upp på kundkontot. Har man ingen beviljad kredit kommer INTE detta betalsättet att synas i kassan. Man ansöker om att få detta upplagt på sitt kundkonto. Observera att du MÅSTE ha ett kundkonto i butiken för att de ska gå aktivera och lägga upp. Kreditkontroll görs på ALLA som önskar uppläggning av kreditkonto. Inga betalningsanmärkningar får finnas för man ska bli godkänd. Kreditkontot är personligt och får INTE överlåtas till andra än den som står på det. Vi tar oss rätten att när som helst stänga av kontot om vi misstänker missbruk, eller att vi kommer lida ekonomisk skada, stängs kontot av med omedelbar verkan och den totala skulden falla till direktbetalning.

En uppläggningskostnad tillkommer på 695kr(Engångsavgift) för uppläggningen av kreditkontot. Avgiften läggs på första fakturan, och räknas inte av på de beviljade kreditbeloppet. samtliga köp kommer på 1 faktura, eller delbetala. Aviseringskostnad tillkommer med 65kr/delbet/faktura. Har man inget kundkonto och ansöker om kreditkonto, så kommer man ändå bli debiterad 695kr.  Första fakturan kan därför vara högre än övriga månader. Tas kreditkontot bort och man vill ha det igen kommer det tillkomma en ny uppläggningskostnad.

 • Minst 18 år

För att bli beviljad en kredit hos oss måste du vara minst 18 år

 • Folkbokförd i Sverige

Du måste vara folkbokförd i Sverige. Du måste även ha ett svenskt pass id kort.

 • Inga ärenden hos kronofogden

Du får inte ha några skulder hos kronofogden, utmätnings försök eller skuldsanering

 • Fast månadsinkomst

Även fast månadsbetalningarna för vårt kreditkonto är låga kräver vi att du har en fast återkommande månadsinkomst och råd att betala vår kredit

Obs

Har man en c/o adress eller postbox/postorante kan du inte ha ett kreditkonto.

Hur funkar det då?

Jo kredit konto funkar som så att man läggs upp på ett kreditbelopp som bedöms utefter individuella förutsättningar. Man kommer efter upplagt konto att se ett betalsätt som heter "Kreditkonto" trycker man på den ser man vad man har för belopp att handla på vad som återstår och vad man förbrukat. mitten av varje månad sammanställs alla köp man gjort och det skickas en faktura på de totala köpen man gjort. Beloppet man handlat för kommer nollas när man betalt sin faktura och man kan åter igen handla för summan. Missbrukar man kontot kommer hela den totala skulden man har att falla till direktbetalning.

Vi tar oss rätten att stänga av, spärra, låsa ett kreditkonto om vi ser att det missbrukas. Kontot kan åter öppnas mot en avgift på 195kr förutsatt att man inte har missbrukat kontot då kommer det inte öppnas upp igen. Alla fakturor sköts av Prevensia Finans AB


Kreditgränserna kreditkonto. (Gäller Enbart vid upplagd kreditkonto)

 •     Kreditgränsen för Privatkunder ligger på 2 000 SEK
 •     Kreditgränsen för Företagskunder ligger på 8 000 SEK

Önskas högre kreditgräns, vänligen kontakta ekonomi på inkop@smalandsfyndet.se

Varför kredit konto?

 • Alla köp samlas på 1 faktura 14 dagar
 • Höjning efter behov
 • Fakturan skickas runt den 15 varje månad
 • Fakturorna sköts av Preventia Finans AB
 • Möjlighet till delbetalning
 • Pausa din betalning (Betalningsfri månad)
 • Betala i din egen takt (Minst 250kr)
 • Betala av helt när du vill
 • Krediten kan höjas efter behov (NYHET)

Pausa din betalning

Nu kan du ansöka om att få en betalningsfri månad hos oss.

För att få en betalningsfri månad behöver du ha betalt minst de fyra senaste månadsbetalningar i tid och fått godkänt på vår ansökan. Observera att ränta beräknas fortfarande under betalningsfria månaden.

 •  När du behöver använda pengar till annat
 •  Två betalningsfria månader per år
 •  Undvik förseningar vid högre utgifter

Vad är en betalningsfri månad?

Det är en månad där du inte behöver betala din vanliga månadskostnad, din betalningsplan skjuts då upp en månad extra. Det är bra i fall du vet att du har mer kostnader en månad och vill undvika att du missar en faktura. Helt enkelt en paus ifrån att betala en månad.


Vem kan få en betalningsfri månad?

För att få en betalningsfri månad behöver du uppfylla följande:

 • Du har ett aktivt konto
 • Du har betalt minst de senaste fyra månadsfakturorna i tid
 • Du accepterar att ränta debiteras under din betalningsfria månad
 • Vad händer med räntan under betalningsfria månaden?

Din räntekostnad löper på som om det vore en vanlig månad, det betyder att vi utnyttjande av en betalningsfri månad kan din månadskostnad den kommande månaden vara lite högre då det har tillkommit lite mer ränta på ditt konto. Då vi inte skickar dig någon faktura under den betalningsfria månaden så slipper du vår aviavgift.


Hur får jag min betalningsfria månad?

För att ansöka om din betalningsfria månad kan du ansöka genom att skicka ett mail till Inkop@smalandsfyndet.se. Tänk på att du MÅSTE skicka meddelande innan fakturan gott ut.

Kostnader

 • Uppläggnings avgift 695kr
 • Aviserings kostnad 65kr
 • Månads Ränta 19,90%


Om du inte har fått din månadsfaktura ännu kommer betalningsfria månaden gälla nuvarande månad, om du är godkänd en betalningsfri månad och du har fått din månadsfaktura börjar betalningsfria månaden gälla nästa månad.


Höja Krediten

Vill man höja sin kredit kan detta enkelt göras genom att kontakta ekonomi. Vissa fall kan kräva särskild hantering och granskning.

Frakt från 89kr (Inom Sverige)

Vi skickar inom Sverige

Smidiga Returer

Retunera enkelt dina varor du inte vill ha

Många Betalsätt

Swish, Kort, Faktura, Kreditkonto

Kundtjänst/Order

Kundtjänst/Order nås 7dagar i veckan